Bebek Ve Çocuk Bakıcısı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Birçok ebeveyn için mükemmel bir bebek bakıcısı seçmek için strese girer. Çalışan ebeveynler maalesef gün boyu çocuklarıyla birlikte olamıyor.

Birçok ebeveyn için mükemmel bir bebek bakıcısı seçmek için strese girer.  Çalışan ebeveynler maalesef gün boyu çocuklarıyla birlikte olamıyor. Son zamanlarda yaşanan istismar hikayeleri göz önüne alındığında, güvenebileceğiniz bir bebek bakıcısı tutmak iyi bir alternatif olabilir. İyi bir bakıcı siz yokken rolünüzü üstlenecek kişidir. Bebek bakıcısı tutarken işinizi kolaylaştıracak bazı adımlar vardı. Bebek bakıcısını nerede arayacağınızı ve görüşme sırasında ne gibi sorular yönelteceğinizi bilmeniz gerekir.

-Sertifika; Eğitimli çocuk bakıcısı sertifikası var mı bunu öğrenin. 

-Referanslar ve geçmiş; Herhangi bir bebek bakıcısını işe almanın en önemli parçası referanslarıdır. Referans olan kişiler ile görüşürken birkaç soru sorun. Mesela Çocuklar kaç yaşında? Sizinkine benziyorlar mı? Bebek bakıcısının günlük görevleri nelerdi? Mevcut işi idare edebilecek donanıma sahip mi? 

-Size özel sorular; Hepimiz aynı temel soruları soruyoruz – yaş, deneyim, uygunluk vb. – ama aynı zamanda hepimizin benzersiz ihtiyaçları var. seninkiler ne Bazıları için, okuldan alma ve bırakma konusunda yardım. Diğer ebeveynler için, bazen arkalarında koşarken yemek pişirme yeteneğidir. Özel ihtiyaçlarınıza göre aileniz için en uygun görünen bebek bakıcısını seçin.

-İlgi alanları: Çocukların hepsinin bir birinden farklı güçlü yanları vardır. Çifte görev yapan bir bebek bakıcısı seçmekten korkmayın. Mesela; İngilizce bilen bir çocuk bakıcı, İngilizce öğrenmeye yatkın çocuğunuz için iyi bir yardımcı olacaktır. Mükemmel uyumu bulmak için bebek bakıcılığı beklentilerinize belirli ilgi alanları hakkında sorular sorun.

-Çocuk bakıcınıza ebeveynlik felsefenize uygun olduğundan emin olmak için sorular sorun. Bazı örnekler:

Küçük çocuklar öfke nöbetleri geçirdiğinde nasıl tepki verirsiniz?

Nasıl disipline ediyorsun?

Konfor sunma yaklaşımınız nedir?

Çocuklar ağladığında nasıl tepki verirsiniz?

En zor bebek bakıcılığı anınız hangisiydi ve bununla nasıl başa çıktınız?

Bu soruların cevapları, yeni bebek bakıcısının ailenize uygun olup olmayacağına karar vermenize yardımcı olacaktır.

-Tehlikeli durumlar karşında ne yapması gerektiğini biliyor mu?

 Ev veya dışarda karşılaşılabilecek bazı olumsuz durumlar karşında ne yapması gerektiğini biliyor mu, herhangi bir eğitimi var mı. Bu gibi soruları sormaktan çekmeyin.

- Bebek bakıcısının sakin ve sabırlı olması gerekmektedir. Görüştünüz kişinin sakin ve sabırlı olup olmadığını tartın.

-Bebek veya çocuklarla ilgilenmek gerçekten yorucu bir iştir. Bu nedenle enerjisi yüksek kişileri seçmeniz daha avantajlıdır.

Deneme günü uygulayın; Sizin için doğru bakıcıyı bulduğunuzu düşünebilirsiniz, fakat çocuklar tarafından test edilip onaylanmadan asla bilemezsiniz. Bebek bakıcısı ve çocuğunuzla bir saat geçirebileceğiniz bir gün seçin, ardından bir saatliğine ayrılın ve çocuğunuzun onunla biraz zaman geçirmesine izin verin. Çocuğunuz sizinle aynı şekilde bağlantı kuruyorsa, elinizde iyi bir bakıcı olma ihtimali yüksektir.

Tüm doğru deneyim, eğitim ve niteliklere sahip, görünüşte mükemmel bir aday bulabilirsiniz. Ama içgüdüleriniz o kişinin o kişi olmadığını söylüyorsa, onunla savaşmayın. Ailen için mükemmel uyumu bilen tek kişi sensin.

Arzu ettiğiniz birden fazla adayınız varsa, ikinci ve üçüncü seçeneklerinize hala bazen bebek bakıcılığı yapmak isteyip istemediklerini sorun. Şansınız, ilk tercihiniz her zaman müsait olmayacak.

Çocuklarınıza bakması için yeni bir bebek bakıcısı tutmak, en hafif tabirle, göz korkutucu bir ihtimaldir. Hazırlanmış bir soru listesi ve temkinli bir yaklaşımla, tüm ailenin seveceği birini bulacaksınız.

- Bakıcıyı işe almadan önce mutlaka bir sağlık taraması yaptırması gerekmektedir.  Bebek bakıcısının herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığından emin olmalısınız.

Bir bebek veya çocuk bakıcısının görevleri

-İlginç öğrenme etkinliklerinin sağlanması

-İç ve dış mekan serbest oyun aktivitelerinin sağlanması

-Yemeklerin planlanması, hazırlanması ve sunumu

-Bez değiştirme ve lazımlık denetimi

-İster mama ister annenin sağılmış sütü olsun, biberon hazırlama

-Çocuklar için geziler

-Okul veya Kreşe giden çocukları götürüp getirmek

Bakıcının bazı artı yönleri

-Birçok çocuk bakıcısı ebeveyndir, bu nedenle bebeklere ve küçük çocuklara nasıl bakılacağı konusunda çok gerçekçi ve uygulamalı deneyime sahiptir.

-Birçok çocuk bakıcısı bu etkinliğe kendini adamıştır ve bu nedenle birçok çocuğun bebeklikten çift haneli yaşa kadar aynı çocuk bakıcısı tarafından bakılması olağandır. Bu bakımın sürekliliği, çocuğunuzun istikrarını artırmaya yardımcı olur ve çocuk bakıcısıyla kalıcı bir bağ kurmalarına yol açabilir.

-İyi çocuk bakıcıları, parka ve diğer dış alanlara yapılan ziyaretler de dahil olmak üzere bir dizi teşvik edici aktivite sağlayacaktır.

Bebek bakıcısının bazı eksi yönleri

-Bazı ebeveynler, kendi çocuklarına da bakan bir çocuk bakıcısıyla ilgili endişeleri olabilir. Bunun nedeni, çocuk bakıcısının kendi çocuklarının bakımının, kendi çocuklarına bakmaktan daha öncelikli olacağından endişe duymalarıdır - onlar profesyoneldir ve genellikle durum böyle değildir, ancak yine de hissettiğiniz bir şey olabilir.

- Ücret ve maliyet

-Bakıcınız bir şirkete bağlı değilse, hasta olmaları veya başka bir şekilde çalışamayacak olmaları durumda alternatif birini bulmak kolay olmayabilir.

Çocuğunuza bakabilecek  bir aileniz veya arkadaşlarınız yoksa, bir kreş bulmayı, bir dadı tutmayı veya tabii ki bir çocuk bakıcısı kullanmayı düşünebilirsiniz.

Bebek ve çocuk bakıcısı bulmak için dogru fiyat üzerinden size yardımcı olalım.


Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.