Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

Bir evden başka bir eve taşınmanın her ayrıntısını planlı bir şekilde yapmanız, bu sürecin daha kolay ve sorunsuz olması için önemlidir.

Ev Taşırken Dikkat Edilmesi  Gereken Önemli Noktalar

Bir evden başka bir eve taşınmanın her ayrıntısını planlı bir şekilde yapmanız, bu sürecin daha kolay ve sorunsuz olması için önemlidir. Tabii ki de biraz stres ve ufak sorunlarla karşılaşacak  olsanız bile plan ve programa bağlı kalmanız bu gibi sorunlara hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır.

Öncelikle taşınmaya karar verdiğiniz zaman eğer kirada iseniz, ev sahibi veya emlakçı ya evden taşınacağınızı ve tahmini tarihi bildirmelisiniz.

Hadi o zaman ev taşırken göz önünde bulundurmanız gereken önemli noktalara değinmeye başlayalım.

1. Tahmini Maliyetler

Bir ev satın almak veya kiralık bir ev için peşinat, depozito ödemek yeterince masraflıdır. Ne yazık ki ev taşırken masraflarınız bununla bitmiyor. Evden eve taşınma  için doğru bir nakliyat şirketi ayarlamak, hesapta olmayan ufak tefek maliyetler mutlaka olacaktır.

Öncelikle taşınma konusunda mutlaka işini gerçek anlamda iyi yapan bir nakliye şirketi ile anlaşmanız gerekir.

Taşınma sırasında paketleme işinin sizin tarafınızdan mı, yoksa nakliye şirketi tarafından mı yapılacağına karar vermelisiniz. Eğer paketleme işlemini kendiniz yapmaya karar vermişseniz, paketleme işlemi için gereken malzemeleri tedarik etmelisiniz. Bunun da bir maliyeti vardır.

Temizlik konusunda, özellikle yeni taşınacak evin temizliği profesyonel bir kişi tarafından yapılacak ise ücret araştırması yaparak bunu da maliyetinize eklemelisiniz.

Eğer arabanız varsa, normalden daha fazla ayak işlerinize koşuşturmanız gerektiği için fazladan yakıt maliyetini göz önünde tutmanız gerekir.

İnternet, elektrik ve buna benzer abonmanlar için gerekli olan depozito ve ek ödemeleri göz ardı etmemelisiniz.

Taşınma aşamasında yemek pişirmek zor olduğu için ekstra yemek siparişi içinde ufak bir harcama olacaktır.

Yeni evinizde de ek masraflar çıkabilir. 

2. Paketleme programı oluşturma

Genellikle, tüm eşyaları toplama düşüncesi stres yaratabilir. Yukarıda da değindiğimiz gibi paketleme işlemini kimin tarafından yapılacağına karar vermelisiniz. Bir nakliyeci ve paketleme şirketi ile anlaşmak size çok cazip gelebilir. Ancak bu genellikle yüksek bir fiyata gelir. Tabii ki, paketleme için yeterli vaktiniz ve gücünüz olmayabilir. Bunun için Güvenilir ve doğru bir nakliye ve paketleme şirketi ile anlaşmanız gerekebilir.

Paketleme işlemini kendiniz yapacaksanız, Taşınmaya kalan süreyi göz önünde tutarak işe başlayın. Yeterince vaktiniz varsa yavaş yavaş kendinizi çok yormadan paketleme yapın. Öncelikle kullanılmayan eşyaları paketlemeye başlarsanız bu sizin için çok iyi olacaktır. Eğer faal kullanmadığınız bir odanız varsa, paketlenen eşyaları oraya depolarsanız hem evin her yerinde dağınıklık olmaz, hem sizin için kolaylık olur.

Kolilerin ve paketlerin üzerine içerisinde ne olduğunu yazarsanız, yerleştirme aşamasında işiniz kolaylaşacaktır.

En sona  sürekli kullandığınız eşyalarınızı bırakın ve onları da taşınma gününden bir gece önce paketlemiş olun.

Elektrikli beyaz eşyalarınızı, özellikle buzdolabı ve dondurucu gibi makineleri taşınmadan bir gece önce temizleyin ve fişini çekin. 

Kesinlikle temel gereksinimler için ayrı bir paket yapın. Bu temel gereksinimler;

İçecek seti ( çay, kahve ,bardak vb.)

telefon şarj aletleri

Tuvalet kağıdı, ıslak mendil

Bir kaç parça temiz kıyafet

Temizlik ürünleri

Çocuğunuz varsa onun için gereken eşyalar  olabilir.

3. Temizlik

Oturduğunuz evde ne süredir yaşıyor olursanız olun, yeni evinize taşınmaması gereken ve birikmiş bir şeyler olabilir. Öncelikle onlardan kurtulun. Bu paketleme işinizde hafifletecektir. 

Eski evinizi de yeni eviniz gibi temizlemeniz gerekecektir. Temizlik işini kesinlikle son güne bırakmayın. Evinizin bazı odalarını boşaltıysanız bu odaları temizleyerek aradan çıkarın. Mutfakta kullanılmayan malzemeleri paketlediğinizde boşalan rafları temizleyin. 

Eşyalar evden taşındığında mutlaka yerleri ve pis kalan alanları temizleyin. Evde taşınma sırasında bir şeyler kalıp kalmadığını mutlaka detaylı bir şekilde bakın. 

Yeni eviniz için bir temizlik şirketi ile anlaşabilir ve zamanınız varsa kendiniz yapabilirsiniz. Temizlik işini kendiniz yapacaksanız, son güne bırakmamakta fayda vardır. Taşınmadan önce temizlik işlerini halledin. Eğer temizlik konusunda vaktiniz yoksa eve taşındıktan sonra yapmakta söz konusu olabilir.

Bunun için eşyalar eve taşıdığında bir odaya depolamanız sizin için kolay olacaktır. Öncelikle mutfak temizliği ile başlayabilirsiniz. Mutfak temizliğinden sonra mutfak eşyalarını yerleştirin. Bunun gibi oda da temizleyip yerleştirmeniz sizi hem çok fazla yormaz hem de kafa karışıklığına neden olmaz.

4. Nakliyat

Evden eve taşınma için önceden Doğru, güvenilir ve uzman bir nakliyat şirketi ile anlaşın ve tam tarihi belirleyin. Nakliye şirketinin kim olduğunu bilmek, güvenilir ve tavsiye edildiklerinden emin olmak için şirketlerin geçmişini kontrol etmek önemlidir. Bu size eşyalarınızın güvende olduğunu ve zamanında teslim edileceği konusunda güvence verecektir.

Nakliye firmasından, taşınma sırasında eşyalarınızın zarar görmesi ihtimali için sigorta poliçesi yapılmasını isteyin. Sigorta için değerlendirilen eşyalarınızı kontrol etmeyi ve sigortanızı kapsayıp kapsamadığını kontrol edin.

Nakliyat firması seçerken;

- Nakliyat firması için en önemli etken güvenilir olmasıdır.

- Nakliye şirketi ile anlaşmadan mutlaka eşyalarınızın hacmini belirtmeniz gerekir. Eviniz kaç oda, ne kadar eşya var. Hatta evinizin fotoğraflarını çekip nakliye şirketi ile paylaşıp bilgi alın. Taşınacak eşyaların hacminin şirket tarafından tam olarak bilinmemesi  durumda, sonradan taşıma maliyeti artabilir.

- Kesinlikle çok ucuza kaçmayın. Çok ucuz bir nakliye şirketinden alacağınız hizmet kalitesi çok düşük olabilir.

- Anlaşacağınız firmanın deneyim ve tecrübelerini mutlaka araştırın. 

Artık internet sitelerinde tüm şirketler için yorum ve puan yapılmaktadır. Buralardan firmanın daha önce hizmet verdiği müşterilerin memnuniyet düzeyleri hakkında fikir sahibi olabilir.

Nakliye şirketlerini araştırmak ve fiyatlarını karşılaştırmak için yeterli zamanınız olmayabilir.  En doğru ve güvenilir firmalar için Doğru Fiyat burada.

Eğer taşınacağınız ev site içerisinde ise taşınma tarihinden önce site yönetimi ile irtibata geçip taşınma tarihinizi bildirin.

5. Abonman İşlemleri

İnternet, elektrik ve su abonmanlığı gibi işlemleri mümkünse eve taşınma gününden önce halledin. Eğer taşınma gününden önce yapamazsanız, eşyalarınız eve taşınırken sizde bu işlemleri yapabilirsiniz.

Adres taşıma işlemlerini sona bırakabilirsiniz. Ama günümüzde adres taşımak artık çok kolay hale geldi. E devlet üzerinden adres taşıma işlemi hatta çoğu abonmanlık işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Eski evinizdeki abonmanlıkları da kapatmayı unutmamalısınız. Çünkü sizden  sonra orada kullanılan elektrik ve su gibi faturalar size yansıyacaktır. Veya yeni taşınan kişilerin abonmanlık işlemleri sırasında sıkıntı yaşatabilir.

Abonmanlık işlemleri dışında bankalarda ve adresinizi güncellemeniz gereken yerler için adres güncellemenizi yapın.

6. Çocuklarınız varsa taşınma öncesi çocukların okul değişiklik işlemlerini tamamlayınız.


Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.