İç Mimar ve Ev Dekorasyonu

Hepimiz evimizin her zaman şık ve hoş olmasını isteriz. Bir süre kullanılan eşyalar eskir, yıpranır ve sıkılmaya başlarız. Evdeki yapılan en ufak bir değişiklik hem sizin hem de evinizin havasını değiştirir.

İç Mimar ve Ev Dekorasyonu 

Hepimiz evimizin her zaman şık ve hoş olmasını isteriz. Bir süre kullanılan eşyalar eskir, yıpranır ve sıkılmaya başlarız. Evdeki yapılan en ufak bir değişiklik hem sizin hem de evinizin havasını değiştirir. Bizde sizin için ev dekorasyonun da veya yineleme size yardımcı olacak bazı tüyolara değinmek istedik.

Eskiyen veya modelinden, renginden sıkıldığınız mobilyalarınızı veya aksesuar objelerinizi değiştirmek yerine yenileyebilirsiniz. Günümüzde mobilya yenilemek artık eskisi gibi zor değil. Artık kolay kolay edinebileceğiniz hobi boyaları ile eşyalarınızın rengi değiştirebilir, ve yine alacağınız ek aksesuarlarla daha modern bir hava katabilirsiniz. Hobi boyaları ile sadece mobilyanızı değil aklınıza gelebilecek her şeyi baştan yaratabilirsiniz. Mesela; mutfak dolaplarınızdan çok mu sıkıldınız. Hem rengine karar verin ve işe başlayın. Zımparalama derdi olmadan direkt uygulanan bu boyalar işinizi çok kolaylaştıracaktır. Yanında zevkinize ve mutfağınıza uygun dolap kulpları seçimiyle hayalinizdeki mutfağa kavuşabilirsiniz. Bunun gibi dolaplar, kapılar hatta eskiyen demlik, fırın yani aklınıza gelen ne varsa yenilemekten korkmayın. Unutmayın zaman atma değil değerlendirme devri.

Bunların dışında ev dekorasyonda kullanmanız gereken bazı eşya ve objelere bakalım.

Mesela;  duvar boyalarınızın rengini değiştirmek veya boya yerine çok şık bir duvar kağıdı kaplaması yapabilirsiniz. 

Alana uyum sağlayan bir duvar saati, evet artık kolumuzda telefonlarımız da her an zaman dan haberdar olabiliyoruz. Ama duvar saati evin ayrılmaz bir dekorasyon parçasıdır.

Evinizi aydınlatmak için sadece tavan ışıklarıyla yetinmeyin. Masa lambaları veya zemin lambaları ortama daha yumuşak ışık verir ve sadece bir dekor parçası bile olabilirler.

Alanınız varsa küçük renk renk minderler kullanın.

Mumlar; mumlar her zaman kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olurlar. Doğal kokulardan yapılmış mumlar hem evinizin kokusunu değiştirecek hem de daha modern bir görünüş sağlayacaktır.

Cam, metal, beton veya seramik piyasada o kadar çok vazo çeşidi var ki, mutlaka evinize uyum sağlayacak bir vazo bulacaksınız. Vazonuzun boyutu ve stiline göre, tek başına da harika görünebilir veya kuru dallar ve çiçeklerle şık bir aranjman oluşturabilirsiniz.

Tablolar duvarınızda muhteşem bir görünüm sağlayacaktır. Tablolar her zaman duvarı ve evinizi daha zengin gösterir.

Bir kitaplıkta, sehpa veya komodin üzerinde ilgi alanınız olan kitaplar bulundurun.

Stratejik olarak yerleştirilen bir ayna ile etrafa ışık saçın veya daha geniş bir alan yanılsaması yaratın.

Salonunuzu iç mekan bitkileri ile güzelleştirin.

Fotoğrafları çerçeveletip veya tuval üzerine bastırıp kullanmak evinize kişilik katar ve en mutlu anlarınızı sergilemenin de bir yoludur. Tabi aşırıya kaçmadan yapmak gerekir.

Kristal veya doğal taşlar hem sağlığınız için hem de şık bir görüntü için seçenekler arasında üst sıralardadır. Doğal taş ve lambalar mekana apayrı bir şıklık katacaktır.

Ev dekorasyonunu nasıl yapacağınızı veya hangi dekorasyonları kullanmanız gerektiğine karar verememişseniz Buraya tıklayıp size yardımcı olacak iç mimar lar ile iletişime geçebilirsiniz.  İç mimar hakkında da biraz bilgi verelim istedik.

İç mimarlar; iç mekanı estetik ve hoş bir şekilde iç tasarımını geliştirirler. Alanın pratikliğini göz önünde bulundururlar, ancak aynı zamanda binanın yapısını güvenli ve işlevsel kılan tasarım öğelerini de içerirler.

İç mimar; iç mekanı tasarlarken mekanın kullanıcılarının fiziksel, zihinsel ve duygusal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurur. Mekanın kompozisyonu, eklemlenmesi bitirilmesi ve döşenmesi üzerine tasarım çözümleri yaratır. Estetik  yanında güvenlik, işlevsellik ve görsel çekiciliğe dayalı iç tasarım ve inşa etme konusunda uzmanlaşmışlardır. İç mimar bir mekanı tasarlarken, sadece mekanın nasıl işleyeceğine değil aynı zamanda kullanılan yapı malzemesi türleri gibi daha ince ayrıntılara da dikkat ederler. Işık, renk ve doku kullanımında yeteneklidirler. Pencerelerin yerleştirilmesi gibi iç mekanın dış görünümü nasıl etkilediğini de düşünerek hareket ederler.

İç mimar ve iç tasarım aynı şey gibi görünse de aslında farklıdır. İç mimar, uygulama lisansları vardır. Tasarım sürecinde daha teknik bir düzeye ulaşmak da dahil olmak üzere, tipik olarak iç mekanın tamamını tasarlar. İnşaatçılar, müteahhitler ve teknisyenlerle işbirliği içinde çalışırlar.

Bir iç mimar, müşterilere, alan planlaması, yerleşim düzeni, mobilyalar veya ekipman gibi çeşitli tasarım öğeleri hakkında tavsiyelerde bulunur. İnşaat özellikleri de dahil olmak olmak üzere iç mekan planlaması ve tasarım yaparım. Halı, mobilya, demirbaş, aksesuar, perde, boya gibi düzenlemelerde fikir verir. Pratik ve işlevsel bir tasarım formüle ederek bir iç mekanın çevresel etkisini ve sürdürülebilirliğini düşünerek hareket eder.

İç mimarlık firmasında sizlere sunulan hizmetler;

Programatik analiz

İç inşaat belgeleri

İç mekan planlama ve şematik tasarım

Kavramsal tasarım

Mobilya koordinasyonu

Mobilya, demirbaş ve ekipman

İllüstrasyon üretimi

özel endüstriyel tasarım

Sizinde eviniz, ofis için iç mimara ihtiyacınız varsa dogrufiyat üzerinden  iç mimarlarımız dan destek alabilirsiniz.



Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.