Oto Cam Tamiri

Bir arabanın camı, bir taş veya herhangi bir nesnenin çarpmasıyla hasar alabilir. Sizi beklenmedik bir oto cam onarım ve değişimi ile uğraşmak zorunda bırakabilir. Bu noktada dikkate alınması gereken faktör, oto camının tamir edilmesi yoksa değiştirilmesi mi gerektiğidir.

Bir arabanın camı, bir taş veya herhangi bir nesnenin çarpmasıyla hasar alabilir. Sizi beklenmedik bir oto cam onarım ve değişimi ile uğraşmak zorunda bırakabilir. Bu noktada dikkate alınması gereken faktör, oto camının tamir edilmesi yoksa değiştirilmesi mi gerektiğidir. 

Oto Cam Tamir Edilebilir Mi ?

Hasar gerçekleştikten ve cama çarpan bir nesnenin şaşkınlığından kurtulduktan sonra, ilk aklımıza gelen şey - Camı nasıl tamir ettirebilirim?- Bununla birlikte, gerçekten ondan önce gelmesi gereken başka bir soru daha var. -Tamir edilebilir mi ?

 İlk endişeniz her zaman sadece kendinizin değil, ailenizin ve yolcularınızın güvenliği olmalıdır. Oto camları sizi rüzgardan korumaktan fazlasını yapar. Aracınızın yapısal bütünlüğünü iyileştirir. Aracınızın ön camı ayrıca hava yastıkları devreye girdiğinde hava yastıklarını geri tepme işlevini görür.

Camı onarmak değiştirmekten daha da ucuz olacaktır. Ayrıca, bu yalnızca kısa vadeli bir düzeltme olabilir ve daha sonra büyük bir masrafla bir oto cam ustası tarafından düzeltilmesi gerekebilir.

Bir oto camı daha önce tamir edilmişse tekrar tamir edilemez.

Direkt olarak sürücünün görüş alanında olan her boyutta bulunan hasarlı cam mutlaka ya tamir edilmeli ya değiştirilmelidir.

Modern ön camlar genellikle, güvenlik için aralarına plastik bir tabaka lamine edilmiş iki kavisli cam levhadan oluşan lamine güvenlik camından yapılır. Daha sonra pencere çerçevesine yapıştırılır. Bir talaş veya çatlak, iç plastik tabakasına nüfuz etmiyorsa oto cam tamir edilebilir. Ancak hasar plastikten veya daha da derindeyse camı değiştirmek gerekir.

Oto Cam Tamirinde 3 farklı yöntem vardır: 

Oto Cam Yaması: Oto camında küçük bir çatlak varsa, yama alan üzerinde düzleştirilir ve ardından sertleştirilir. Fakat camı güçlendirmez sadece çatlağın daha da büyümesini önler.

Oto Cam Reçinesi: Çoğu oto cam ustası, bu yöntemi camdaki çatlakları onarmak için kullanır. Reçine hasarlı bölgeye enjekte edilir ve reçineyi sertleştirmek için ısı uygulanır. Reçine ısındıkça genişleyerek tüm çatlakları doldurur. Bu durumda, sadece çatlağın yayılmasını engellemekle kalmaz, aynı zamanda çevreleyen camı da güçlendirir.

Son olarak oto cam firmanızı dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekecektir. Bu konuda şunlara dikkat etmekte fayda vardır.

- Firmanız yüksek kaliteli üretan yapıştırıcı kullanılıyor mu ?

-Oto cam firması uygun sertifikalara sahip mi?

-Oto camı firmasının sorumluluk ve işçi sigortası var mı?

-Firma yapığı işi garanti ediyor mu ?



Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.