Otogaz Ve özellikleri

Otogaz, taşıtlarda ve içten yanmalı motorlarda yakıt olarak kullanıldığında sıvılaştırılmış petrol gazının (LPG) ortak adıdır. Protan ve bütan gibi hidrokarbonlardan oluşarak doğalgazdan veya petrol damıtığından yapılmaktadır.

Otogaz, taşıtlarda ve içten yanmalı motorlarda yakıt olarak kullanıldığında sıvılaştırılmış petrol gazının (LPG) ortak adıdır. Protan ve bütan gibi hidrokarbonlardan oluşarak doğalgazdan veya petrol damıtığından yapılmaktadır. Bugün dünya çapında faaliyet gösteren 21 milyondan fazla araç ile otomotiv sektöründe en çok kabul gören alternatif yakıttır. Türkiye, Rusya, Polonya, İtalya ve Kore de küresel otogaz tüketiminin yarısından fazlasını oluşturmaktadır. 

Bir otomotiv yakıtı olarak LPG'nin katma değeri, karbon ayak izini azaltmasıdır; diğer geleneksel fosil yakıtlardan çok daha az emisyon üreterek, çevre ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunurken aynı zamanda iklim değişikliği tehdidini de azaltır.

Otogaz araçlarında hem orijinal ekipman üreticileri hem de hafif ve orta hizmet aralığında (arabalar, kamyonetler ve kamyonetler) ve otobüs pazarında dönüşüm teklifleri bulunmaktadır.

Otogaz Lpg Özellikleri

LPG Otogaz , filolara, endüstriye ve günlük sürücülere güvenilir, düşük emisyonlu araç ve ekipman getiriyor. Bu yenilikçi araçlar ve ekipmanlar toplu taşıma sağlayabilir, üretim işlemlerini hızlandırabilir ve kişisel araçlar olarak hizmet verebilir.

Neredeyse tüm karayolu taşıtları LPG yakıtına dönüşebilir ve Otogaz ile çalışan araçların çoğu iki yakıtlı bir sisteme sahip olabilir; Gerekirse, bir düğmeye basarak LPG'den benzine/dizel'e geçiş seçeneği her zaman mevcuttur. Otogazlı araç dönüşümleri, temiz yanan propanın faydalarını kamyonlara, kamyonetlere, otobüslere ve orijinal olarak benzinli veya dizelle çalışmak üzere tasarlanmış diğer araçlara getirir.

General Motors ve Ford gibi dünyaca ünlü otomobil üreticileri, araçlara ve filolara LPG yakıt sistemleri sağlıyor. Bu araçlar, kanıtlanmış 6.0L Vortec V8 motorları kullanır.

Diğer yakıtlara göre daha az emisyon üretimi gerçekleştirir. Motor ve motor yağının ömrünü uzatır.

Otogaz, dünya çapında yapılan çevresel performansı karşılaştıran çalışmaların çoğunda, benzin ve dizelin yanı sıra diğer bazı alternatif yakıtlardan daha iyi performans göstermektedir. Otogaz emisyonları, zararlı kirleticiler açısından özellikle düşüktür. Sera gazı emisyonları ile ilgili olarak, Otogaz benzinden daha iyi performans gösterir ve bazı çalışmalara göre, emisyonlar tam yakıt döngüsü bazında ölçüldüğünde ve LP Gazı esas olarak doğal gaz işleme tesislerinden tedarik edildiğinde dizelden daha iyi performans gösterir. Bazı ülkeler, özellikle LP Gazın fazla yerli üretimi için bir çıkış sağlamak amacıyla, ekonomik nedenlerle de Otogaz'ı teşvik etmektedir.

Otogaz ülkelere bağlı olarak, benzin veya dizele göre daha ucuz bir alternatif olabilir. Otogaz maliyetleri benzin veya dizelin yaklaşık yarısına kadar gelebilir ve aynı zamanda daha iyi kilometre performansı sunar, bu da yakıt maliyetlerinde önemli tasarruflar yapılması gerektiği anlamına gelir.

Otogaz Lpg Dönüşümü

LPG dönüşümü, bir LGP deposu, emme manifoldu modifikasyonları, yeni bir ECU ve çeşitli bağlantı parçaları içeren ikinci bir yakıt sisteminin eklenmesidir. Bu ilaveler, LPG dönüşümünün her iki yakıtta da çalışmasını sağlar. İşte bir LPG dönüşümünün bir özeti:

LPG dönüşümü, içten yanmalı bir motorla çalışan benzinli bir araçla başlar.

Yedek lastik yuvasına takılan bir LPG yakıt deposu, bagajda veya aracın altında bir LPG tüpü olarak eklenir.

LPG dönüşümü doğrudan enjeksiyon olmadığı sürece, sıvı LPG'yi buhara dönüştürmek için bir vaporizatör eklenir.

LPG'nin yanma odalarına ulaştırılması için LPG dönüşüm yakıt emme manifoldu veya enjektörleri eklenir.

Aracıma LPG Taktırmalı mıyım ?

LPG dönüşümü yaptırmalı mıyım? Cevabı evet. Çünkü LPG kullanarak yakıttan %40 oranın da tasarruf edersiniz.

LPG yakıt tüketim maliyetleri, LPG yakıt ekonomisinin 12,3L/100km LPG kilometresine karşılık benzin kilometresi 9,9L/100km olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, LPG yakıt tüketimi bulmacası, LPG'nin kilometreyi dengelemekten çok yaklaşık %50 daha ucuz olması gerçeğiyle çözülür.

Otogaz ( LPG) İlgili Bilinen Yanlışlar

Otogaz ve Lpg dönüşümüyle ilgili bilinen bir çok yanlış düşünce bulunmaktadır. Bu yanlış bilgiler şunlardır;

- Benzin ve LPG gazlı araba kilometresi (LPG kilometresi): LPG dönüşümü MPG veya LPG ortalama kilometresi (LPG kilometresi) artık size para kazandırmıyor.

-Otogaz dönüşümü yapılan araçlarda performans kaybı görülür.

-Otogaz dönüşümü yapılan araçlar garanti kapsamına çıkar.

-Otogaz dönüşümü yapılan araçlar benzinli araçlara göre daha az güvenlik sağlar.

-Lpg (otogaz) bulmak zordur.

-Lpg (otogaz) doldurulması zordur.


Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.