Yoğuşmaşlı Kombi Nedir ? Özellikleri ve Avantajları

Yoğuşmalı kombiler diğer kombilere göre daha çok verimli ve tasarruflu çalışmaktadır. Yoğuşmalı kombiler nasıl çalışır ve faydaları nelerdir ? Bunlar hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yoğuşmalı kombiler diğer kombilere göre daha çok verimli ve tasarruflu çalışmaktadır. Yoğuşmalı kombiler nasıl çalışır ve faydaları nelerdir ? Bunlar hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yoğuşmalı Kombi nedir ?

Bir kombi doğalgazı yaktıkça su buharı üretir. Bu su buharı yada buhar merkezi ısıtmanın ısınmasına katkı sağlayacak ısı içerir. Fakat yoğuşmalı kombi dışındaki kombiler bu ısıyı doğrudan baca borusundan dışarı atar. Yani kombi tarafından üretilen ısının yüzde 30 u kaybedilir. Buda kaybedilen ısının geri kazanılması için kombinin fazladan yakıt kullanmasına neden olur.

Yoğuşmalı kombiler, buhardan gelen ısıyı geri dönüştür ve kaybolmasını önler. 

Yoğuşmalı Kombi Nasıl Çalışır ?

Yoğuşmalı bir kombinin amacı daha fazla ısı kullanmaktır. Kombi çalıştığında, yakıtın yakılması atık gazların üretilmesine neden olur. Bu atık gazlar baca yoluyla atmosfere atılır. Yoğuşmalı kombiler da tam bu konu için üretilmiştir. Yoğuşmalı kombiler ısıyı geri dönüştürerek daha fazla ısıtma sağlar ve daha az yakıt tüketir. Buda yüzde 90'ın üzerinde verimlilik anlamına gelir.

Yoğuşmalı kombinin avantajları

-Yoğuşmalı Kombiler, yoğuşmasız kombilere göre %15-30 daha yüksek verimlilik sunar.

-Yüksek verimli performans, kombinin aynı seviyede merkezi ısıtmayı daha az yakıt kullanarak sunar. Daha yakıt demek daha az doğalgaz ve elektrik faturası demek.

-Yoğuşmalı kombiler herhangi bir arıza durumda kendini kapatır.

Yoğuşmalı Kombilerde Oluşabilecek Problemler

Eğer kombiniz açık bir alanda ise açıkta kalan borular içerisindeki suyun donması. Bu sorun çok çok nadir görülmektedir. Eğer sorun ile karşılaşırsanız, donmuş alana sıcak su şişesi koyabilir veya kaynar olmayan sıcak su dökebilirsiniz.

Su ısıtma problemi, zamanla ısı eşanjörlerinde kireç birikebilir ve su akışını kısıtlayabilir. Buda suyun aşırı ısınmasına ve buharlaşmasına neden olur. Su ısıtma sorunu ile karşılaşırsanız yetkili servisi aramalısınız.

Sızıntı ve Damlama ; Kombinizin herhangi bir yerinden gelen sızıntı veya su damlası büyük sorunlara yol açabilir. Bu gibi durumlarda hemen kombinizin su vanasını ve kombiyi kapatarak servisi arayın.

Düşük su basıncı; Kombinin su basıncını kombi üzerinde bulunan su basınç göstergesi (manometre) kontrol edebilirsiniz. Su basıncının her zaman 1 ve 2 bar arasında olması gerekir. Eğer su basıncı 1 barın altına düşerse kombinin su basınç vanasından su takviyesi yapın. Eğer su basıncı sürekli düşüyor mutlaka yetkili servise gösterin.

Kombiniz ile ilgili arızalar için doğrufiyat üzerinden kombi tamir bakım ustalarına ulaşabilirsiniz.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.